Hayatımda hiç bu kadar sahici yayla çorbası yapmamıştım. Saşırdınız mı?? Yooo şaşırmayın. Bakın anlatınca siz de bana hak vereceksiniz. Malum hava çok sıcak ve yaylaya kaçmış durumdayız. Burda olabildiğince her sey taze ve organik. Yayla çorbasını severim şöyle mis gibi tereyağlı ve o harika kokusuyla vazgeçilmezi olan naneli. Düştü bir kere aklıma yapmasam olmaz.
Şimdi neden bu kadar sahici dediğime gelelim. Bir kere pirinç yerine yaylanın kendi buğdayını kullandım. Diğer malzemelerin de hepsi yayladan. Yumurta buranın özgür tavuklarından, yoğurt öyle,un öyle hele o mis gibi kokan tereyağı yok mu😋😋😋Bahçeden yeni kuruttuğum naneyi de ekleyince....Haklıymışım değil mi hakiki yayla çorbası demeye..Hadi bakalım siz nerelerdediniz bilemiyorum ama bol naneli bir yayla çorbasına hayır demezseniz birlikte yapalım.
Çorba masaya gelince ilk kaşığını ağzınıza götürürken beni hatırlayın ve gülümseyin olur mu?
Bu resimdeki elmalarda neyin nesi dediniz mi? Eee dedimya burası yayla ve elms kurusu yapıyorum.Hani şu hep bulmacalarda sorarlar ya elma armut kurusu işte o. Sahi neydi 🤔🤔🤔🤔🤔
Yüzünüzden gülücük sofranızdan bereketiniz eksik olmasın.Afiyetle....
Malzemeler:
1 çay fincanı iyice haşlanmış buğday
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süzme yoğurt
6-7 su bardağı su
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Buğdayı akşamdan sıcak suda ıslatırsanız daha güzel ve çabuk pişer.
Haşlanmış buğdayın suyu az ise biraz sıcak su ekleyin. 1 yumurtayı beyazıyla birlikte içine yoğurt , un ve içine bir miktar su koyarak blender ile iyice pürüzsüz bir hal alıncaya dek çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma ekleyin. Böylelikle iki ayrı malzemenin ısılarını denklemeye çalışın. Eğer böyle yapmaz iseniz yoğurdunuz direkt sıcak ortama karışınca kesilir. Şimdi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak yoğurtlu karışımı tencereye aktarın. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Bu arada bir tavada tereyağını eritin içine naneyi koyun karıştırın ve kaynamakta olan çorbanıza ekleyin.
Ateşi kapatın. Çorbanız . hazır.
Aman dikkat ağzınızı yakmayın....😊😊
Serpilden Lezzetler
11 Temmuz 2016 Pazartesi
YAYLA ÇORBASI
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Çorbalar
Yer:Antalya
Arpacık Köyü, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder