23 Temmuz 2016 Cumartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA

     Malzemeler:
  2 adet yumurta
  250 gram tereyağ
  1 cay bardağı sıvı yağ
  1 çay bardağı yoğurt
  1 paket kabartma tozu
  1 yemek kaşığı sirke
  1 tatlı kaşığı baharatlı tuz
  Aldığı kadar un

     İç malzemesi:

  200 gram beyaz peynir
  Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber

     Yapılışı:
  Tereyağını, yoğurdu ve yymurtayı dilaptan çıkarün ve oda sıcaklığına gelwne dek 1 saat kadar bekletin. Daha sonra geniş bir yoğurma kabı içine yumuşamış tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, 1adet yumurta, kabartma tozu , tuz ve 1 kaşık sirke koyun ve hepsini birbirine iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele tapışmayan ama sert olmayacak bir hamur yoğurun. Hamuru bir strece sarıp buzdolabina kaldırın. Bu arada maydanozları yıkayıp saplarını keserek ince ince doğrayın. Peyniri rendeleyin. 1 tumurtanin beyazı ve karabiber ilavesiyle birbirine karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Dolaptan çıkardığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde koparın ve hazırladığınız içten birer tatlı kaşığı koyarak kapatın. Kalan yumurta sarısını çok az sıvı yağla karıştırıp poğaçaların üstlerine sürün. Üstünü isterseniz susam çörekotu, isterseniz ayçiçeği içi ya da haşhaş serpin. 160-170 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Evinizden sağlık ve huzur ,sofranızda bolluk ve bereket eksik olmasın..
Afiyetle....
 



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder