1 Ağustos 2016 Pazartesi

MAYALI PİŞİ

     Malzemeler:

  1 paket instand maya
  6 su bardağı un
  3 su bardağı ılık su
  1 yemek kaşığı tuz
  1 yemek kaşığı çörekotu
  2 yemek kaşığı sıvı yağ

  Kızartmak için sıvı yağ

  Yapılışı:
  Bütün malzemeyi derin bir yoğurma kabı içinde karıştırın ve iyice yoğurun. Üstünü nemli bir bez ile kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katına gelene kadar bekletin. Daha sonra parmak uçlarınızı yağa batırarak hamurdan küçük parcalar koparıp elinizde şekillendirin ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Bir tepsiye kağıt havlu serin ve pişen pişileri havlu üstüne alın.
  Afiyet olsun....

 



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder