18 Ağustos 2016 Perşembe

FESLEĞENLİ TUZLU KURABİYELER

     Malzemeler:

  250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  1 kahve fincanı yoğurt
  2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üstü                     için ayır)
  Yarım demet fesleğenin yaprağı
  150 gram sert bir peynir türü (ben bergama tulum kullandım)
  1 tatlı kaşığı tuz
  Aldığı kadar un
  Üstünü Susam-çörekotu
  1 paket kabartma tozu

     Yapılışı:
  Fesleğenin yapraklarını yıkayıp kurulayın. Peyniri rendeleyin ve birbirine karıştırın. Un hariç tüm malzemeyi derince bir yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Bir streçe sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Daha sonra düzgün bir şekilde çok kalın olmayacak biçimde açın. Üstüne yumurta sarısı sürün. Susam çörekotu serpip baklava dilimi şeklinde kesin. Daha önceden 175 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca ağzı kapaklı bir kavanozda saklayın.
  Afiyetle, sağlıkla, bereketle tuketın.
 



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder