Malzemeler:
250 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 kahve fincanı yoğurt
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üstü için ayır)
Yarım demet fesleğenin yaprağı
150 gram sert bir peynir türü (ben bergama tulum kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üstünü Susam-çörekotu
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Fesleğenin yapraklarını yıkayıp kurulayın. Peyniri rendeleyin ve birbirine karıştırın. Un hariç tüm malzemeyi derince bir yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Bir streçe sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Daha sonra düzgün bir şekilde çok kalın olmayacak biçimde açın. Üstüne yumurta sarısı sürün. Susam çörekotu serpip baklava dilimi şeklinde kesin. Daha önceden 175 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca ağzı kapaklı bir kavanozda saklayın.
Afiyetle, sağlıkla, bereketle tuketın.
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder