1 Ağustos 2016 Pazartesi

TEREYAĞ ve SARIMSAK SOSLI ALABALIK

     Malzemeler:

  Kişi sayısına göre temizlenmiş alabalık
  Mısır unu
  Sıvı yağ
  Tereyağ
  5-6 diş sarımsak
  Nar ekşisi

  Yapılışı:
 
  Temizlenmiş alabalıkları tuzlayıp buzdolabinda 1 saat kadar dinlendirin. Tavaya sıvı yağ koyun ve mısır ununa bulayıp fazla ununu silkelediğiniz balıkları çok harlı olmayan yağda arkalı önlü kızartın. Tüm balıklar kızarınca sarımsakları soyun ve iyice ezin. Bir tavada tereyağıni eritin. Ezdiğiniz sarımsakları ilave edip sarımsalların aroması yağa geçene kadar hafifce soteleyin. Tavayı ocaktan alınca içine 2-3 kaşık nar ekşisi dökün ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız balıkların üstüne gezdirin. Yerken beni hatırlayın 😋 çok severim de...
  Afiyetle...



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder