Malzemeler:
Kişi sayısına göre temizlenmiş alabalık
Mısır unu
Sıvı yağ
Tereyağ
5-6 diş sarımsak
Nar ekşisi
Yapılışı:
Temizlenmiş alabalıkları tuzlayıp buzdolabinda 1 saat kadar dinlendirin. Tavaya sıvı yağ koyun ve mısır ununa bulayıp fazla ununu silkelediğiniz balıkları çok harlı olmayan yağda arkalı önlü kızartın. Tüm balıklar kızarınca sarımsakları soyun ve iyice ezin. Bir tavada tereyağıni eritin. Ezdiğiniz sarımsakları ilave edip sarımsalların aroması yağa geçene kadar hafifce soteleyin. Tavayı ocaktan alınca içine 2-3 kaşık nar ekşisi dökün ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız balıkların üstüne gezdirin. Yerken beni hatırlayın 😋 çok severim de...
Afiyetle...
Serpilden Lezzetler
1 Ağustos 2016 Pazartesi
TEREYAĞ ve SARIMSAK SOSLI ALABALIK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Deniz Ürünleri
Yer:Antalya
Arpacık Köyü, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder