17 Ağustos 2016 Çarşamba

TAVUKLU KEŞKEK

    Keşkek her yörede o yörenin kültürüne ve ailenin damak tadına göre farklı şekillrde pişirilen bir yemektir. Ege ve akdeniz yöresinde özellikle düğünlerde yapılır. Sade, kuzu etli ve tavuklu olarak çeşitlendirilir. Bana göre en lezzetlisi kuzunun gerdan ve boyun etinden yapılandır. Ancak özellikle akdenizin sıcaklığını düşünürsek yaz aylarında kuzu eti yerine tavuk tercih edilir. Mümkünse köy tavuğu bütün olarak haşlanıp kemiklerinden ayrıldıktan sonra yeniden buğdayla birlikte pişirilip servis ediomesi daha makbuldür. Ancak o özgür köy tavuklarını bulmak eskisi kadar kolay olmadığı için alternatif olarak tavuk budunu kullanıyoruz.
Düşünuldüğü kadar zor bir yemek değildir. Üstelik düdüklü tencere gibi de bir kolaylık varken.
Ne dersiniz bir de Serpilden Lezzetler farkıyla yapar mısınız...

      Malzemeler:

  1 su bardağı aşurelik buğdağ
  5-6 adet derisiz kemiksiz tavuk pirzola
  Tuz
  Tereyağ

     Yapılışı:

    Buğdayı iyice yıkayıp sıcak su ile bir kaç saat ıslatın. Derin bir tencereye ıslatılıp süzülmüş buğdayları ve tavuk pirzolaları koyup tuz ilavesiyle buğdaylar  iyice pişip yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra tahta bir kaşıkla tavuklar ve buğday birbirine karışıp macun gibi olana kadar döverek karıştırın.
  Servis etmeden önce üstüne kızdırılmış tereyağ gezdirin. Arzu ederseniz tereyağına kırmızı toz biber ilave edebilirsiniz.
  Afiyetle ,sağlıkla bereketli sofralarınız olsun...
 

 



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder