Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 adet patates
3-4 dal biberiye
5-6 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üstüne:
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
İyice yıkadığınız tavuğu baharat ve su ilave ettiğiniz düdüklü tencerede haşlayın. Dikkat edin parçalanmasın. Tencereden çıkarıp süzülmesi için bir kenarda bekletin.
Bu arada sos malzemesini hazırlayın. 1 adedini haşlarken kullandığınız patatesin diğerini soyup doğrayın. Hazırladığınız sosu tavuğun içine ve dışına sürün. Bir fırın kabına tavuğu yerleştirin kenarlarına patates dilimlerini koyup 190 derecede ısıtılmış olan fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra fırında yarım saat dinlendirip servis edin.
Suyunun içindekileri bir blender ile iyice çırpıp ezilmesini sağlayın. Bir süzgeçten süzün. Daha sonra çorbalarınızda kullanmak üzere buz kalıplarında dondurun.
Afiyetle canlar...
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder