30 Aralık 2016 Cuma

MISIR GEVREĞİ SOSLU FIRINDA TAVUK

     Malzemeler:
  1 paket tavuk pirzola
  1 küçük paket baharatlı mısır cipsi
  1 adet soğan
  1 adet iri patates
  1 cay kaşığı toz tarçın
  1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  1 çay kaşığı karabiber
  1 çay kaşığı köri
  2-3 yemek kaşığı yoğurt
  1 yemek kaşığı zeytinyağı
  Tuz
     Yapılışı:
  Mısır cipsini rondoda ezin. Diğer tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabının içinde karıştırın.Tavuk pirzolalarını ve soyup elma dilimi doğradığınız patatesleri bu karışıma bulayıp bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Bu zamanın sonunda tavukların her iki tarafını mısır cipsine bulayıp fırın kabına dizin. Patatesleri ve soğanlarıda koyup 180 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder