8 Aralık 2016 Perşembe

KÖMBE ( HATAY KURABİYESİ)

     Beni tanıyanlar bilirler, özellikle yöresel lezzetlere pek düşkünümdür. Hem yurdumuzun farklı lezzetlerini tadalım hem de yöresel tatları herkese tanıtalım. Güney doğulu değilim ama o yörenin yemekleri benim damak tadıma çok yakın. Özellikle kullandıkları baharatlar.
Bu gün sizlerle Hatay mutfağının sağlıklı mis kokulu baharatlarının katkısıyla hazırlanan, tereyağ ve zeytinyağının lezzete eslik ettiği kömbe kurabiyesi yapalım dedim. Siz de benim gibi bu konulara meraklıysanız hazır olun. Mutfağınızı daha doğrusu evinizi misler gibi baharat saracak.

      Malzemeler:
  125 gram eritilmiş tereyağ
  1 su bardağı zeytinyağı
  1.5 su bardağı toz şeker
  1 çay bardağı süt
  1 çay bardağı su
  1 paket kabartma tozu
  1 yemek kaşığı kömbe baharatı
  ( tarçın, karanfil, zencefil, mahlep muskat rendesi, damla sakızı ve yeni baharın karışımıyla yapılır)
  5.5 su bardağı un
  Susam
     Yapılışı:
  Tüm sıvı malzemeyi derin bir kap içine koyup,  azar azar un ile karıştırılmış kabartma tozu karışımını  ilave ederek malzemeyi iyice yoğuralım. Cevizden birazcık daha büyük parçalar koparıp susama bulayalım ve kömbe kaşığıyla şekillendirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
  Bu kurabiyenin içinde yumurta olmadığı için uzun sure tazeliğini koruyor. Ağzı kapalı cam bir kavanozda 1 ay kadar taze kalabiliyor.
 



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder