Malzemeler:
2 su bardağı bezelye
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küp şeker
Yarım demet dereotu
Tuz
Yapılışı:
Bezelyeniz dondurucudan çıkmışsa 1 saat kadar sıcak su içinde bekletin. Havucun kabuklarını soyup küçük doğrayın. Soğanı doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz tencerede hafifce soteleyin. Havucu ilave edin bir kaç dakika kavurun. Sarmısağı minik doğrayın .Süzdüğünüz bezelyeyi tuz ve şeker ilavesiyle birlikte tencereye ilave edin. Bezelyelerin üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak suyunu koyun. Ocağın altını kısıp bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. İhtiyaç olursa sıcak su ilave edebilirsiniz. Servisten önce doğradığınız dereotunun yarısını koyup karıştırın. Servis sırasında geri kalanı üstüne serpiştirin.
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder