Malzemeler:
4 litre süt
1 su bardağı süt ile hazırlanmış nohut mayası
Yapılışı:
Sütü kaynamaya basladıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin. Küçük parmağınızı süte daldırınca yirmiye kadar sayabiliyorsanız sıcaklığı olmuş demektir. Tercihen toprak bir kaba aktardığınız süt ile mayayı karıştırın. Tencerenin ağzını kapatıp fırının içine koyun. Kışın 5 saat , yazın 3 saat sonra buzdolabına kaldırın ve 2 gün sonra yemeye başlayın.
Afiyetle, sağlıkla
4 litre süt
1 su bardağı süt ile hazırlanmış nohut mayası
Yapılışı:
Sütü kaynamaya basladıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin. Küçük parmağınızı süte daldırınca yirmiye kadar sayabiliyorsanız sıcaklığı olmuş demektir. Tercihen toprak bir kaba aktardığınız süt ile mayayı karıştırın. Tencerenin ağzını kapatıp fırının içine koyun. Kışın 5 saat , yazın 3 saat sonra buzdolabına kaldırın ve 2 gün sonra yemeye başlayın.
Afiyetle, sağlıkla
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder