27 Kasım 2016 Pazar

NARLI KARNABAHAR SALATASI

   Sebzeleri mevsiminde kullanmak hem besleyici değeri açısından  hem de lezzetleri açısından önemlidir.
   Bazı sebzeleri çiğ olarak tüketmek bizim ailemizin tercihi olmuştur. Karnabahar da bunlardan birisi. Lahanayı ve karnabaharı salata olarak çok seviyoruz.
   Bu akşam karnabahar salatası yaptım.( en sevdiğim) Siz de denemek isterseniz buyrun tarife..

   Malzemeler:
  Karnabahar
  1 adet havuç
  Maydanoz
  Dereotu
  Taze nane
  Nar taneleri
  1 adet salatalık
  Zeytinyağı
  Yarım limonun suyu
  2 yemek kaşığı nar ekşisi
  Tuz

   Yapılışı:
  Tüm sebzeleri yıkayın ve sirkeli suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzdürün. Karnabaharı ve yeşillikleri minik minik doğrayın. Havucu soyun jülyen rende yapın. Bir kase içinde sos malzemelerini iyice karıştırın. Nar tanelerini de ilave ettiğiniz salatanıza sosunu gezdirin ve karıştırın.
Öyle lezzetli bir salata oluyor ki başka bir şey yemek istemiyorsunuz.
  Afiyetle,sağlıkla...



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder