Sebzeleri mevsiminde kullanmak hem besleyici değeri açısından hem de lezzetleri açısından önemlidir.
Bazı sebzeleri çiğ olarak tüketmek bizim ailemizin tercihi olmuştur. Karnabahar da bunlardan birisi. Lahanayı ve karnabaharı salata olarak çok seviyoruz.
Bu akşam karnabahar salatası yaptım.( en sevdiğim) Siz de denemek isterseniz buyrun tarife..
Malzemeler:
Karnabahar
1 adet havuç
Maydanoz
Dereotu
Taze nane
Nar taneleri
1 adet salatalık
Zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Yapılışı:
Tüm sebzeleri yıkayın ve sirkeli suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzdürün. Karnabaharı ve yeşillikleri minik minik doğrayın. Havucu soyun jülyen rende yapın. Bir kase içinde sos malzemelerini iyice karıştırın. Nar tanelerini de ilave ettiğiniz salatanıza sosunu gezdirin ve karıştırın.
Öyle lezzetli bir salata oluyor ki başka bir şey yemek istemiyorsunuz.
Afiyetle,sağlıkla...
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder