26 Kasım 2016 Cumartesi

BALLI HARDALLI BROKOLİ SALATASI



Hardal bir çok yemekte ve özellikle salatalarda farklı lezzetler yaratan bir baharat. Ancak hazır olarak aldığımız hardal çeşitli koruyucular içerdiği için bence siz de benim gibi hardalınızı kendi damak tadınıza göre kendiniz hazırlayın. Hazırladığınız hardalınızı ağzı sıkıca kapatılmış cam bir kavanozda buzdolabında saklayın.
Şimdi gelelim tarife..

  Malzemeler:
  1 adet brokoli
  1 adet kırmızı kapya biber
  1 çay bardağı haşlanmış mısır
  1 çay bardağı nar tanesi
  1 çay bardağı kavrulmuş çekirdek içi
  1 adet elma
  1 adet derin soyulmuş küp doğranmış portakal
  2 yemek kaşığı ballı hardal
  Zeytinyağı
  Elma sirkesi
  Tuz

   Yapılışı:

  Brokoliyi iyice yıkayıp yarim saat kadar sirkeli suda bekletin. Suyunu iyice yüzdürdükten sonra minik minik doğrayın. Yıkayıp kuruladığınız kırmızı biberi de küçük küçük doğrayın. Rondoya soyulmuş küçük doğranmış elma, sirke, zeytinyağı, hardal ve tuzu koyun. 1-2 dakikada sosunuz hazır. Bir karıştırma kabının içinde mısır, nar ,portakal ve kavrulmuş ay çekirdeği  taneleriyle birlikte tüm malzemeyi buluşturun. İşte size hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir salata.
Bu salatayı bana yapıp tattıran sevgili arkadaşım Sibel'ciğimin ellerine sağlık...

Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder