Malzemeler:
Pasta için;
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao +1 yemek kaşığı (pastacıkların üstüne elemek için)
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Krema için;
1.5 su bardağı nar suyu + 1 kahve fincanı (keki ıslatmak için)
200 ml krema
2 adet yaprak jelatin
3-4 yemek kaşığı bal
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurtaları köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Toz şekeri ilave edip iyice eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Sonra bu karışıma un hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Unu azar azar ilave ederek akışgan ve pürüzsüz bir hamur elde edelim. Kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu da bu karışıma ekleyelim. Kek hamurunu iki ayrı dikdörtgen borcam kalıbında önceden 175 derecede ısıtılmış olan fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Soğumaları için bekleyelim ve daha sonra yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla keselim.
Bu arada kek soğurken kremayı hazırlayalım. Önce jelatini kırarak bir kase içine koyup üstünü kapatıncaya kadar soğuk su ilave edelim ve yumuşamalarını sağlayalım. Jelatinler yumuşasın diye beklerken bir sos tenceresine nar suyunu koyup kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp 4-5 dakika kadar ateşte tutalım. Dikkat edin nar suyu yüksek ateşte kaynarsa tadı ve rengi bozulur. Yumuşamış olan jelatinleri ilave edip sürekli karışyırarak erimelerini sağlayalım. Ocaktan indirip soğumasını bekleyelim. Bu arada kremayı iyice çırpıp köpürtelim. Soğuyan sos ile kremayı çok iyi karıştırarak birbirine yedirelim.
Yuvarlak halkalar halinde kestiğimiz kekleri nar suyu ile hafifce ıslatıp kremadan aralarına sürdükten sonra üstüne bir parça daha kek koyalım. Kenarlarına da kremadan sürüp hindistan cevizine buladıktan sonra en son küçük pastacıkların üstüne kakao eleyelim . Nar taneleriyle süsleyip servis edeceğimiz standında yerleştirelim.
Pasta için;
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao +1 yemek kaşığı (pastacıkların üstüne elemek için)
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Krema için;
1.5 su bardağı nar suyu + 1 kahve fincanı (keki ıslatmak için)
200 ml krema
2 adet yaprak jelatin
3-4 yemek kaşığı bal
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurtaları köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Toz şekeri ilave edip iyice eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Sonra bu karışıma un hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Unu azar azar ilave ederek akışgan ve pürüzsüz bir hamur elde edelim. Kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu da bu karışıma ekleyelim. Kek hamurunu iki ayrı dikdörtgen borcam kalıbında önceden 175 derecede ısıtılmış olan fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Soğumaları için bekleyelim ve daha sonra yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla keselim.
Bu arada kek soğurken kremayı hazırlayalım. Önce jelatini kırarak bir kase içine koyup üstünü kapatıncaya kadar soğuk su ilave edelim ve yumuşamalarını sağlayalım. Jelatinler yumuşasın diye beklerken bir sos tenceresine nar suyunu koyup kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp 4-5 dakika kadar ateşte tutalım. Dikkat edin nar suyu yüksek ateşte kaynarsa tadı ve rengi bozulur. Yumuşamış olan jelatinleri ilave edip sürekli karışyırarak erimelerini sağlayalım. Ocaktan indirip soğumasını bekleyelim. Bu arada kremayı iyice çırpıp köpürtelim. Soğuyan sos ile kremayı çok iyi karıştırarak birbirine yedirelim.
Yuvarlak halkalar halinde kestiğimiz kekleri nar suyu ile hafifce ıslatıp kremadan aralarına sürdükten sonra üstüne bir parça daha kek koyalım. Kenarlarına da kremadan sürüp hindistan cevizine buladıktan sonra en son küçük pastacıkların üstüne kakao eleyelim . Nar taneleriyle süsleyip servis edeceğimiz standında yerleştirelim.
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder