22 Kasım 2016 Salı

MOR LAHANA TURŞUSU

     Malzemeler:
   1 adet mor lahana
   1 .5 yemek kaşığı turşuluk tuz
   1 su bardağı elma sirkesi
   Çok az su

     Yapılışı:
   Lahananın dış kabuklarını temizleyip atalım. İnce ince doğradığımız lahanaya tuzunu ilave edip elimizle tuzunu yedirelim. Karıştırma kabının içinde yarım saat kadar bekletelim. Bu arada 1 kiloluk cam kavanozu sıcak suyla yıkayalım. Doğranmış lahanayı sıkıştırarak kavanoza basalım. Üstüne sirkeyi ilave edelim. Çok az boşluk kalırsa azıcık su ilave edelim. Ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldıralım.
   Afiyetle,ağız tadıyla....



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder