25 Ekim 2018 Perşembe

EKŞİLİ PALAMUT PİLAKİ

     MALZEMELER:
  2 yemek kaşığı tereyağ
  1 adet kuru soğan
  1-2 diş sarımsak
  2 adet olgun domates
  1 tatlı kaşığı salça
  Tuz-karabiber
  Yarım limon suyu
  Üstüne;
  Maydanoz, taze soğan, dereotu,taze nane karışımı...
    YAPILIŞI:
  Tavaya tereyağını koyup ince doğranmış sarımsağı yakmadan hafif çevirelim. Soğanı piyazlık doğrayıp ilave edelim. Hafif diri olacak şekilde kalmalı. Domates rendesi, salça ve baharatları ilave edip 1-2 dakika pişirelim. 1 kahve fincanı sıcak su ve limon suyu ilavesiyle biraz kaynattıktan sonra palamutlarıda bu sosun üstüne dizelim. Ben bu sefer palamutların kuyruk kısmını kullandım.
Tavanın kapağını kapatıp 7-8 dakika kısık ateşte pişirelim. Bu zamanın sonunda palamutlar hafif beyazlaşır. Bir maşa yardımıyla palamutları nazikçe çevirin ve tekrar pişirin.
Ateşi kapatmadan önce ince doğradığınız yeşillikleri üstlerine gezdirin ve kapağı kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin.
  Yeşil salata eşliğinde servis edin....
.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder