Malzemeler:
Sütlü irmik için;
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı:
Hindistan cevizi dışındaki malzemeleri derin bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilyasını ekleyip bir kaç dakika mikser ile çırpın.
Portakal peltesi için;
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 portakalın rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığının ucu ile zerdeçal
Yapılışı:
Tüm malzemeyi derin bir sos tenceresine koyup sürekli karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca mikserle 1-2 dakika çırpın.
Servis kadehlerine önce sütlü irmikli ,sonra portakal pelteli tatlıdan koyup üstlerini dilediğiniz gibi süsleyin. Soğuyunca servis edin...
Sütlü irmik için;
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı:
Hindistan cevizi dışındaki malzemeleri derin bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilyasını ekleyip bir kaç dakika mikser ile çırpın.
Portakal peltesi için;
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 portakalın rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığının ucu ile zerdeçal
Yapılışı:
Tüm malzemeyi derin bir sos tenceresine koyup sürekli karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca mikserle 1-2 dakika çırpın.
Servis kadehlerine önce sütlü irmikli ,sonra portakal pelteli tatlıdan koyup üstlerini dilediğiniz gibi süsleyin. Soğuyunca servis edin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder