Malzemeler:
Yarım kilo balkabağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 litre et suyu, tavuk suyu ya da normal su
Tuz, karabiber
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Kabağı soyup iç kısmını temizleyin ve küçük parçalara bölün. Tereyağını derince bir tencereye koyup eritin. Soyulmuş ve doğranmış tüm sebzeleri tereyağında biraz çevirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütün içine zerdeçalı ve unu koyup pürüzsüz bir hal alana kadar bir miktar su ilavesiyle çırpın.
Tenceredeki sebzeleri blender ile iyice ezin . Sütlü karışıma, kaynamakta olan çorbadan biraz alıp karıştırarak tencereye yavaş yavaş ilave edin.
Beş dakika daha pişirin ve çıtır ekmekler ile servis edin.
7 Ocak 2020 Salı
BALKABAĞI ÇORBASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder