1 Şubat 2020 Cumartesi

TAHİNLİ UN HELVASI

     Malzemeler:
  100 gram tereyağ
  1 su bardağı un
  1 su bardağı ılık süt
  1 su bardağı toz şeker
  1 kahve fincanı tahin
     Yapılışı:
  Erittiğiniz tereyağda unu sürekli karıştırarak renginin hafif dönmesini sağlayın. Şekeri ılık süte katın ve karıştırarak eritin. Ateşi kısıp hızlıca karıştırarak sütü ilave edin. Sütü tamamen eminceye kadar karıştırmayı sürdürün. Ateşi kapatın ve tahini helvaya ilave edip iyice karışmalarını sağlayın.
Beş dakika kadar demlendikten sonra dondurma kaşığıyla şekillendirip üstüne tarçın serperek servis edin.
Afiyetle canlar.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder