Malzemeler:
100 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı tahin
Yapılışı:
Erittiğiniz tereyağda unu sürekli karıştırarak renginin hafif dönmesini sağlayın. Şekeri ılık süte katın ve karıştırarak eritin. Ateşi kısıp hızlıca karıştırarak sütü ilave edin. Sütü tamamen eminceye kadar karıştırmayı sürdürün. Ateşi kapatın ve tahini helvaya ilave edip iyice karışmalarını sağlayın.
Beş dakika kadar demlendikten sonra dondurma kaşığıyla şekillendirip üstüne tarçın serperek servis edin.
Afiyetle canlar.....
1 Şubat 2020 Cumartesi
TAHİNLİ UN HELVASI
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Sütlü Tatlılar,
Tatlılar
Yer:Antalya
Fener, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder