Malzemeler:
1 yumurta ( sarısı üstüne)
200 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 avuç kahvaltılık lor
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk. kabarma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Derin bir kap içine un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi koyun ve mikserle biraz karıştırın ki lor içinde kaybolsun.
Un ve kabartma tozunu ilave edin ve ele yapışmayan ancak sert olmayacak şekilde yoğurun.
Hamuru bir streç filme sararak 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru iki yağlı kağıt arasında açın, ister bıçakla isterseniz benim gibi bir kalıpla şekillendirin .
Fırınınızı 180 derecede fanlı çalıştırın. Krakerleri fırın tepsisine yerleştirip üstlerine yumurta sarısı sürün ve 20 dakika pişirip fırından çıkarın. Kendi tepsisi içinde soğuduktan sonra cam bir kavanozda saklayın.
Afiyetle canlar.....
9 Şubat 2020 Pazar
PİZZA KRAKER
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Tuzlu Kurabiyeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder