20 Eylül 2020 Pazar

ODUN ATEŞİNDE SAC KAVURMA






     Malzemeler:
  Yarım kilo kuzu kavurmalık et
  2 adet kuru soğan
  1 adet iri ve olgun domates
  2-3 adet biber
  Tuz, karabiber,kekik, yağ
     Yapılışı:
  Isınmış saca yağı koyun ve kızgın yağda etleri kavurun. Birazcık su koyabilirsiniz. Kavrulup yumuşayan etlere doğranmış soğanı ve biberi ekleyin. Beş dakika kadar kavurun domates ve baharatlarını koyun ve domatesler çok erimeden ateşten alın.
  Eskiler yemeklerini ateşde yaparlardı, bu pandemi döneminde bizde köyde yaşamaya başladık. Bazen ben de ateşde yemek yapıyorum. Özellikle kuru fasulye ateşde bambaşka bir lezzetde oluyor. Etli yemekler, kızartmalar.....
Ama böyle yazmaya devam edersem zamansız acıkacağım gibi.... Neyse ben kaçtım.
  Afiyetle canlar.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder