Malzemeler:
2 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
Üzerine toz tarçın
Yapılışı:
2 su bardağı su ile yıkanmış pirinci ateşe koyun ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşde pişirin. Sütünü ilave edin ve ara sıra karıştırarak kaynamasını bekleyin. Bu arada 3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı süt ile karıştırın. Kaynamakta olan sütten çok az alıp pirinç unlu süte karıştırın. Sürekli karıştırarak ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına gelince yavaş yavaş şekerini ilave edin. 3-5 dakika pişirdikten sonra ateşten alın ve kaselere servis edin. Üzerine tarçın serpin ve oda ısısında soğumasını bekleyin...
Daha sonra üstlerini streç ile kapatıp buzdolabına kaldırın.
Afiyetle canlar...
20 Eylül 2020 Pazar
SÜTLAÇ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder