Malzemeler:
Turşuluk kıl biber
Havuç
Sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tane kişniş
2 adet defne yaprağı
Su, 1 kahve fincanı üzüm sirkesi,1 çay kaşığı limon tuzu
1 litrelik cam kavanoz
Kereviz yaprakları
Yapılışı:
Turşu malzemesini dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Mesela kornişon salatalık, beyaz lahana vb..
Tüm malzemeyi yıkayın ,havucu soyup dilimleyin. Kavanozun tabanına bir adet defne yaprağı koyup , 1 diş sarımsağı üstüne dilimleyin. Sıra sıra elinizdeki tüm malzemeyi kavanoza yerleştirin. Tuz, şeker, limon tuzu ve kişnişi koyduktan sonra en üste kereviz yaprakları sıkıştırıp sirke ve suyunu ilave edin. Kavanozun kapağını havasını çıkarabilsin diye çok kapatmadan 2 gün bekletin. Ara sıra kapağı açıp su kaybı olmuş mu diye kontrol edin. 2 gün sonra hava ile temasını tam olarak kesmek için üstüne zeytinyağı gezdirin. Kapağını sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yere kaldırın. 1 hafta içinde turşunuz hazır..
Afiyetle canlar......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder