Malzemeler:
1 su bardağı susam
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı tuzsuz fındık
Üstüne ceviz
Yapılışı:
Yağsız teflon tavada susamı ve kırılmış fındığı sürekli karıştırarak rengi hafif dönene kadar pişirin. Tavayı ateşten alıp karıştırarak pekmezi ilave edin. Tavayı tekrar ateşe koyup pekmez koyulaşıncaya kadar çok harlı olmayan ateşte pişirin.
Mermer tezgaha yağlı kağıt serin ve üstüne krokanı ince yayın. Dilerseniz üstüne ceviz içlerinden yapıştırın. 1-2 dakika bekleyip sertleşmeden bıçakla dilimleyin. Yağlı kağıtla birlikte buzluğa kaldırın. Yarım saat sonra hazır.
Afiyetle canlar....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder