19 Şubat 2021 Cuma

BOL ÇİKOLATALI PASTA

     Malzemeler;
  3 adet yumurta
  3 kahve fincanı toz şeker
  3 kahve fincanı un
  1 yemek kaşığı sıvı yağ
  2 yemek kaşığı süt
  3 yemek kaşığı kakao
  1 kahve fincanı damla çikolata
  1 çay kaşığı kabartma tozu

     Islanmak için;
  1.5 çay bardağı süt
  80 gram bitter çikolata
     Üstüne;
  200 gram krema
  200 gram çikolata
     Yapılışı;
Yumurtaları şeker ile birlikte rengi açılınca kadar çırpın. Diğer malzemeleri ilave edip spatula ile alttan üste karıştırın. Yağlanmış ve hafif kakao serpilmiş kalıba boşaltın. 175 derece fırında kürdan testi yaparak 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılımasını bekleyin. Bu arada sütü ısıtıp çikolatayı içinde eritin.  Pastanın her yerine kürdan batırarak sütü yavaş yavaş üstüne gezdirin. Ganaj için kremayı bir sos kabına koyup kaynatmadan ısıtın ve ocaktan alıp çikolatasını illa edip eritin. Soğuması için ara sıra karıştırın ve pastanın üstüne ganajı döküp dilediğiniz gibi süsleyin..
  Afiyetle canlar...

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder