Malzemeler;
2 su bardağı tane kuru mısır
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Mısırı akşamdan soğuk su ile ıslatın. Ertesi sabah süzüp tencereye aktarın ve yarılmadan pişirin. İsterseniz düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Süzüp iki havlu kağıt arasında suyunu aldırın. Kavurma sacına tereyağı koyup eriyince mısırı ilave edin. Hiç ara vermeden sürekli karıştırarak çıtır çıtır olmasını bekleyin. Soğuyunca ağzı kapaklı cam bir kavanoza
aktarın. Dilerseniz kekik, toz kırmızı biber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz....
Afiyetle canlar
19 Şubat 2021 Cuma
EV YAPIMI MISIR KAVURGA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder