Bu kış günlerinde benim gibi fırınlı bir sobanız (kuzine) varsa bu yemeği yapmak çok kolay ve zevkli. Hem normal fırına göre daha çabuk hem de daha lezzetli oldu. Sadece dikkat etmeniz gereken bir husus var. Sobanın harıl harıl yanıyor olmasın. Fotoğrafta gördüğünüz gibi kör ateş olması daha uygun olur. Aksi takdirde içi pişmeden dışı yanar. Hadi kolay gelsin.....
Malzemeler:
Tavuk pirzola
Küçük boy patates
Kuru soğan
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,kekik
Yapılışı:
Tepsinize yağlı kağıt serin. Baharatladığınız tavukların derisi tepsiye gelecek şekilde ortaya yerleştirin. Bütün haldeki patates ve soğanları da kenarlara dizin ve hadi fırına yani kuzineye...
Yarım saat bile sürmedi. Mis gibi kızardı, lezzeti de bana sorsanız normal fırından daha güzeldi.
Afiyetle canlar...
8 Aralık 2020 Salı
KUZİNEDE PATATESLİ TAVUK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Fırın Yemekleri,
Tavuk Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder