Malzemeler:
5 kilo ham trabzon hurması
Pamuk ip
4-5 dal kekik
1 dal biberiye
1 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
Su
Yapılışı:
Hurmaları dalından koparırken bağlayabilmek için sapının olmasına dikkat edin. Hepsini soyup birbirine dokunamayacak şekilde saplarından sıkıca bağlayın. Derin bir tencereye suyu ve baharatları koyun, kaynamaya başlayınca bağladığınız hurmaları suya daldırıp yirmi saniye bekletip çıkarın. Hem güneş gören hemde rüzgar alan bir yere asın. Kurumasını bekleyin. Ben kuruyup sertleşince sevmiyorum. Medine hurması gibi içi hafif yumuşak olunca daha lezzetli oluyor. Buzdolabı poşetlerini koyup dondurucuda saklıyorum. Çıkarınca özellikle kahvenin yanında çok hoş oluyor. Baharatlı suya daldırmak hem çok hoş aroma veriyor hemde bozulup kurtlanmasını engelliyor.
Tavsiye ederim deneyip bana da yazın lütfen.......
20 Ekim 2021 Çarşamba
Trabzon Hurması Kurutma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder