21 Ağustos 2015 Cuma

LOR PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

Lor Peynirli Gül Böreği


          MALZEMELER:

  • 5 adet yufka
  • Yarım kilo kahvaltılık lor
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber. 
    Sosu için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ


     YAPILIŞI: 

          Yufkaları sigara böreği keser gibi dörde bölün. Çırpılmış yumurta ile diğer sıvı malzemelerini karıştırıp sosunu hazırlayınız. Yıkanıp küçük doğranmış yeşilliklerle baharatları ve loru karıştırın. Yufkalara birer yemek kaşığı sos sürün ve geniş kenarlarına iç malzemesinden uzunlamasına yaydıktan sonra rulo şeklinde sarıp kendi etrafında tur attırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üstlerine bol miktarda sos dökün. Arzunuza göre susam çörekotu serpip 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.  Sıcak olarak servis edin. 

         Afiyet olsun...


    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder