Vişne Reçeli
MALZEMELER:
- 2 kilo vişne
- 2 kilo toz şeker ( artırılıp eksiltebilinir)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2-3 adet tane karanfil
- 1 adet küçük kabuk tarçın
- Fındık büyüklüğünde tereyağı
YAPILIŞI:
Vişneleri yıkayıp saplarını ayıklayalım. Çekirdeklerini de çıkardıktan sonra bir tencereye şekerini koyup üstüne vişneleri ve baharatlarını koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün kaynamaya koyun. İlk 10 dakika harlı ateşte kaynatın. İçinden bir kevgir yardımı ile vişneleri çıkarın ve şurubu kısık ateşte yarım saat kadar kaynatın. Sonra vişneleri ve tereyağını katıp tekrar kısık ateşte yarım saat kadar daha kaynatın. Son 5 dakika kala limon suyunuı ilave edin. Ateşten aldıktan sonra genişce bir kap içine aktarın. Üstünü bir tülbent ile örtüp ara sıra karıştırarak iyice koyulaşması için 2-3 gün güneşte bekletin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder