31 Mart 2016 Perşembe

BOL ÇİKOLATALI BROWNİ

 MALZEMELER:
2 adet yumurta1.5 çay bardağı toz şeker   1 çay bardağı ılıtılmış tereyağ200 gram krema (1 paket)  160 gram bitter çikolata + 80 gram  1 yemek kaşığı kakao  1 çay kaşığı kabartma tozuElenmiş un ( 1-1.5 su bardağı kadar)
   YAPILIŞI:    Cam bir kase içine yumurtaları kıralım ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Şekerini ilave edelim ve krema kıvamına gelene dek çırpmaya devam edelim. Bu arada bir sos tenceresinde kremayı kaynamasına izin vermeden hafif ılıtalım. 2 paket bitteri olabildiğince küçültelim ve ocaktan aldığımız kremaya ilave edelim. Sürekli karıştırarak çikolataların eriyip karışmasını sağlayalım. Ilıttığımız tereyağını ve çikolatalı krema karışımını (ganaj) ilave edip karıştıralım. Elediğimiz un, kakao ve kabartma tozunu  karışıma ilave edip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştıralım. Baton bir kek kalıbının içine yağlı kağıt serelim. Kek hamurunu kalıba boşalttıktan sonra sık aralıklarla çikolata parçaları saplayalım. Bu kekimizin hamuru normal kek hamurlarına göre daha sert olmalıdır. Hatta akışkan bir hamur olmamalıdır. 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.Kürdan testi yapalım. Eğer kürdanımız temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Hafif ılımasını bekledikten sonra servise hazırdır. Dilerseniz üstüne benim yaptığım gibi pudra şekeri eleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder