Malzemeler:
Yarım paket makarna
1 kutu ton balığı
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet olgun domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda hafif dişe gelecek kadar haşlayın. Haşlama suyundan 2-3 yemek kaşığı kadar ayırın. Süzdüğünüz makarnayı soğuk sudan geçirmeyin. Eğer soğuk sudan geçirirseniz sosunun lezzeti makarnanın içine işlemez.
Makarna haşlanırken tavaya zeytinyağı koyun ve ezdiğiniz sarımsakları ilave edip şöyle bir karıştırın. Hemen salçasını koyup hafif kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve suyunu hafif çekinceye kadar pişirin. Yağını süzdüğünüz ton balığını, haşlanmış mısırları, ayırdığınız makarna suyunu ve baharatlarını koyup bir kaç dakika pişirin ve ateşi kapatın. Serviste kullanmak üzere sostan biraz ayırın.
Sosu pişirdiğiniz tencereye haşlanmış makarnayı ilave edip birbirine karışmaları için nazikçe karıştırın. Servisten hemen önce doğranmış maydanozları ilave edin.
Makarnayı servis ederken üstüne ayırdığınız sostan koyup doğranmış maydanozlarla süsleyin.
Afiyet, bal, şeker olsun....
12 Nisan 2017 Çarşamba
TON BALIKLI MAKARNA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Makarnalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder