Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Puding malzemesi:
1 litre süt
2 paket vanilyalı puding
1 paket krem şanti
1 tatlı kaşığı mahlep
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Tüm kuru malzemeleri bir kap içinde birleştirin ve sıvı karışımın üstüne eleyin. Bir spatula yardımıyla karışımı birbirine yedirin. Yağlanmış kare fırın kabına boşaltıp 175 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Kek pişerken 2 paket pudingi 1 litre süt ile pişirin. Ara sıra yüksek devirde çırparak soğumasını sağlayın. Soğuyunca toz krem şantiyi ilave edip iyice çırpın.
Pişen keki fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Daha sonra bir elma oyacağı ile aralıklı olarak oyuklar açın. Bu oyuklara hazırladığınız kremadan koyun. Kremanın geri kalanıyla pastanın tüm yüzeyini kaplayın. Pastanın içinden çıkardığınız parcaları elinizde ufalayıp pastanın üstüne serpiştirin. Üstünü dilediğiniz gibi süsleyin.
Pastanızı servis etmeden önce en az 4-5 saat bekleyin.
Afiyetle.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder