Malzemeler:
100 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 yumurta
Aldığı kadar un
İçine:
Peynir
Maydanoz
Dereotu
1 yumurta beyazı
Az karabiber
Üstüne:
1 yumurtanın sarısı
Susam-çörekotu
Yapılışı:
Derin bir yoğurma kabının içine un hariç tüm malzemeyi koyup karıştıralım. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edelim. Hamur bir kenarda dinlenirken iç malzemesini hazırlayalım. Yıkanmış olan maydanoz ve dereotunu ince ince kıyalım. 1 yumurtanın beyazı, peynir ve karabiberle harmanlayalım. Fırını 180 derecede çalıştıralım. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp birer tatlı kaşığı iç malzemesinden koyarak kapatalım. Tepsiye dizip üstlerine çok az sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörekotu serpip üstleri kızarıncaya kadar ortalama 20 dakika kadar pişirelim. Soğuyunca ağzı kapaklı cam bir kavanozda saklayalım.
Hem ağızda dağılan hem de çabuk bayatlamayan bu poğaçayı seveceğinizi umuyorum.
Afiyetle,sağlıkla....
9 Mayıs 2017 Salı
PEYNİRLİ POĞAÇA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Poğaçalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder