13 Mayıs 2017 Cumartesi

TARÇINLI KURABİYE

     Malzemeler:
  250 gram yumuşak tereyağ
  1 çay bardağı sıvı yağ
  1 adet yumurta
  1 yemek kaşığı pudra şekeri
  1 paket kabarma tozu
  Aldığı kadar un
     Üstüne:
  1 çay bardağı pudra şekeri
  2 yemek kaşığı toz tarçın
     Yapılışı:
  Tüm malzemeyi  yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirin ve dilediğiniz gibi şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derecede fırında kızartmadan pişirin. Sıcakken pudra şekeri -tarçın karışımına bulayın.
Afiyetle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder