Malzemeler:
250 gram yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabarma tozu
Aldığı kadar un
Üstüne:
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz tarçın
Yapılışı:
Tüm malzemeyi yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirin ve dilediğiniz gibi şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derecede fırında kızartmadan pişirin. Sıcakken pudra şekeri -tarçın karışımına bulayın.
Afiyetle
13 Mayıs 2017 Cumartesi
TARÇINLI KURABİYE
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kurabiyeler
Yer:Antalya
Güzeloba Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder