Malzemeler:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kilo sakız kabağı
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 adet olgun domates( ben yazdan hazırladığım domates sosunu kullandım)
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Üstüne dereotu
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp alacalı soyalım. Boyuna ikiye bölüp yarım parmak kalınlığında doğrayalım. Yayvan bir tencereye yağı koyalım. Soğanı piyazlık doğrayalım ve ısınmış olan yağa ilave edelim. Soyup ikiye böldüğümüz sarımsakları ve uzun uzun doğradığımız biberleri de ilave edip hafif soteleyelim. Rendelediğimiz domatesleri de koyarak bir kaç dakika pişirelim. Doğradığınız kabak, kimyon, kuru nane ve tuz ekleyerek kısık ateşte çok fazla karıştırmadan pişirelim. Servis ederken üstüne doğranmış dereotu serpiştirelim.
Afiyetle, sağlıkla...
8 Haziran 2017 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI KABAK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Sebze Yemekleri,
Zeytinyağlılar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder