8 Haziran 2017 Perşembe

FESLEĞENLİ CACIK

     Malzemeler:
  1 adet salatalık
  Yarım demet taze fesleğen
  Yarım demet taze nane
  1 su bardağı süzme yoğurt
  Tuz
  1 yemek kaşığı zeytimyağı
     Yapılışı:
  Salatalığı yıkayıp kabuklarıyla birlikte küçük küçük doğrayalım. Yıkanmış olan taze fesleğen ve nanenin yapraklarını az su ile blenderdan geçirelim. Bu sayede hem tim aromasını bırakacak hem de cacığın rengi yeşil olacak. En son olarak tüm malzemeyi yoğurtla birleştirelim. Su ilave ederek istediğiniz koyuluğu ayarlayın. Servis etmeden önce üstüne zeytinyağı gezdirin.
  Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder