8 Haziran 2017 Perşembe

GARNİTÜRLÜ ELBASAN TAVA

     Malzemeler:
  1 adet kemikli kuzu budu
  1 su bardağı süzme yoğurt
  1 adet yumurta
  1 su bardağı un
  1 kase bezelye
  1 adet havuç
  Karabiber
  Tuz,
  1 su bardağı rende kaşar peyniri
  Defne yaprağı, biberiye, kuru soğan  ve 1 adet havuç
  Yapılışı:
  Tencereye et, soyulmuş soğan, 1 adet soyulmuş havuç, tane karabiber, defne yaprağı, biberiye koyup az tuz ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar haşlayalım.  Üstünde biriken köpüğünü alalım. Suyu azaldıkca sıcak su ilave edebilirsiniz . Etler pişince çıkarıp soğutun ve kemiklerinden ayırın.
Derin bir kase içinde yoğurt, yumurta, un, az karabiber ve tuz ilavesiyle bir karışım hazırlayalım. 1 su bardağı et suyu ilave edelim. Bir fırın kabının altına eyleri dizelim.  1 yemek kaşığı tereyağında küp doğranmış havucu ve bezelyeyi bir kaç dakika soteleyelim ve etin üstüne yayalım. Boza kıvamında hazırladığımız sosu da üstünden gezdirdikten sonra 180 derecede ısıttıgımız fırında üstü hafifçe pembeleşinceye kadar pişirelim. Üstüne rende kaşar ilave edin ve eriyip kızarınca fırını kapatın. Servis etmeden önce fırının içinde yarım saat kadar dinlendirin.
  Afiyetle.....

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder