Malzemeler:
3 adet yufka
100 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kavrulmuş un
1 çay bardağı ay çekirdeği içi
1 yumurta
250-300 gram kahvaltılık lor peyniri
1 demet maydanoz
Tuz-karabiber-susam,çörekotu
YAPILIŞI:
Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Yıkayıp ince ince kıydığımız maydanozu yumurta akı, peynir, tuz ve karabiberle harmanlanlayın. Tezgaha bir yufkayı yayın. Üstüne yağ karışımından sürün. Kavrulmuş un ve ay çiceği içi serpin. Diğer yufkalarada ayni işlemi tekrarlayın. Yufkanın karşılıklı iki kenarına 3 parmak içerden malzemeyi boylu boyunda yayın. Her iki kenardan karşılıklı sıkıca sararak ortada birleştirin. Önce ortadan boyunca kesin. Sonra rulo böreğinizi muska şeklinde kesip üstüne yumurta sarısı sürüp susam-çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış olan fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Eğer böreği bir gece buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Not: Kavrulmuş un ya da nişasta böreğinizin daha çıtır olmasını sağlar. Ama abartmadan kullanmak lazım.
Afiyetle,sağlık ve huzurla canlar...
16 Ekim 2017 Pazartesi
ÇITIR BÖREK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Börekler,
Hamur işleri
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder