16 Ekim 2017 Pazartesi

ÇITIR BÖREK

      Malzemeler:
  3 adet yufka
  100 gram tereyağ
  1 çay bardağı sıvı yağ
  1 çay bardağı kavrulmuş un
  1 çay bardağı ay çekirdeği içi
  1 yumurta
  250-300 gram kahvaltılık lor peyniri
  1 demet maydanoz
  Tuz-karabiber-susam,çörekotu

     YAPILIŞI:
  Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Yıkayıp ince ince kıydığımız maydanozu yumurta akı, peynir, tuz ve karabiberle harmanlanlayın. Tezgaha bir yufkayı yayın. Üstüne yağ karışımından sürün. Kavrulmuş un ve ay çiceği içi serpin. Diğer yufkalarada ayni işlemi tekrarlayın. Yufkanın karşılıklı iki kenarına 3 parmak içerden malzemeyi boylu boyunda yayın. Her iki kenardan karşılıklı sıkıca sararak ortada birleştirin. Önce ortadan boyunca kesin. Sonra rulo böreğinizi muska şeklinde kesip üstüne  yumurta sarısı sürüp susam-çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış olan fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Eğer böreği bir gece buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Not: Kavrulmuş un ya da nişasta böreğinizin daha çıtır olmasını sağlar. Ama abartmadan kullanmak lazım.
Afiyetle,sağlık ve huzurla canlar...


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder