Malzemeler:
1.5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytin yağı
2 adet okuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 adet olgun domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Bir tutam taze nane
4-5 adet taze soğan
Servis için kıvırcık
Yapılışı:
Bulguru nar ekşisiyle karıştırılmış sıcak su ile ıslatın. Bu arada ince doğranmış soğan ve sarımsak , rendelenmiş domates, biber ve domates salçasını kavurun ve soğumaya bırakın. Bu arada iyice yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri doğrayın. Önce kavrulmuş soğanlı karışımı bulgura karıştırın. Baharatlarını ilave edin. En son yeşillikleri koyup nazikçe karıştırın. Kıvırcık yapraklarıyla süsleyip arzuya göre yanında acı biber turşusuyla servis edin.
Afiyetle canlar.. ...
16 Ekim 2017 Pazartesi
KISIR
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Salatalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder