6 Kasım 2017 Pazartesi

LAZANYA

     Malzemeler:
  1 paket lazanya
  300 gram kıyma
  2 adet kuru soğan
  2 adet sivri biber
  2 adet olgun domates rendesi
  1 tatlı kaşığı biber salçası
  1 adet havuç rendesi
  Tuz, karabiber
     Beşamel sos malzemesi:
  2 yemek kaşığı  (100 gram) tereyağ
  4 yemek kaşığı un
  6 su bardağı süt
  1 çay kaşığı kadar muskat rendesi
  2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
 
     YAPILIŞI:
  Soğanı ince doğrayıp çok az sıvı yağda kavurun. Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Bu arada sivri biberi ince ince doğrayıp kıymaya ilave edin. Rende domatesi ve salçayı ilave edip baharatlarla birlikde pişirin.
Bu arada tereyağını bir sos tenceresine alın. Hafif eriyince unu ilave edin ve kokusu gidene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ateşin üstünden bir kenara alıp sürekli karıştırarak soğuk sütünü ilave edin. Önce biraz sıvı gibi olabilir ancak kaynadıkça koyulasacaktır. Muskat rendedini de ilave edin ve koyulaşınca ateşın altını kısın. Dikdörtgen borcamın tabanını hafif sosla ıslatın. Lazanya yapraklarının het iki tarafını bu sosa bulayıp borcama bir sıra dizin. Üstüne kıymalı harçtan yayın ve kaşar serpin. Tüm malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Kalan sosu en üstüne bolca yayın ve borcamı hafifçe sallayın. En üste kadar rendesini serpiştirin ve 170 derecede üstü nar gibi olana dek pişirin. Salatanızı yapıncaya kadar fırında dinlendirin. Dilimleyip servis edin.
   Afiyetle, sağlıkla.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder