MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instand maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5- 5.5 su bardağı un
İç malzemesi:
Peynir
Maydanoz
Yumurtanın beyazı
Karabiber
Üstüne:
1 yumurta sarısı
Susam-çörekotu
YAPILIŞI:
Derin bir kap içine su, süt, şeker, mahlep, sıvı yağ ve mayayı koyup karıştırın. Kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğurun. Tuz koyun. Hamur ele yapışmayacak ancak çok sert olmayacak şekilde olmalıdır.
Hamuru ne kadar iyi yoğurursanız sonuç o kadar iyi olur. Yoğurma işlemi bitince üstünü bir streçle kapatın. Hamurunuz 2 katına ulaşınca mayalanma süresi tamamdır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp içine tezgahta elinizle açın ve bir ucuna iç harcından koyup diğer ucuna bir bıçak yardımıyla boyuna çentikler atın. Sigara böreği sarar gibi sarıp ay şeklini verin. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam-çörekotu serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Ilk sıcaklığı geçince derin bir tencereye koyup üstünü bir havlu ile kapatın. Soğuyunca cam kavanoza aktarabilirsiniz.
Afiyetle canlar.....
15 Kasım 2017 Çarşamba
MAYALI AY ÇÖREĞİ
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Poğaçalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder