MALZEMELER:
Pasta için;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kreması;
Süt
1 paket pasta kreması
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
2 paket kedi dili bisküvi
Ganaj için;
1 küçük paket krema (200 gram)
200 gram bitter çikolata
YAPILIŞI:
Yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpın. Şekeri ve bir kaşık sıvı yağ ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. En son un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ile karıştırın. Tahta bir kaşıkla alttan üste karıştırın. Tabanını yağlayıp un serptiğiniz kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Bu arada fırının kapağını açmayın.
Pastanızın iyice soğumasını bekleyin. Soğuyunca enine ortadan bölün.
Su, neskafe ve şekeri karıştırın. Pastanın ilk katını kalıba yerleştirin ve kalıbın kilidini tam açın.
Pasta kremasını üstündeki tarife göre hazırlayıp hindistan cevizini ekleyin ve iyice birbirine yedirin. Pastanın kenarlarına kedigillerini yerleştirin. Kremanın yarısını pastanın üstüne yayın ve ikinci katı koyup aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabında dinlendirin.
Kremayı bir sos tenceresine koyup kaynamasına izin vermeden ısıtın. Ateşden alıp küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve karıştırarak erimelerini sağlayın. Ara sıra karıştırarak soğumasını bekleyin Pastanın en üstüne bu karışımı gezdirin ve dilediğinız gibi süsleyin. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin servis edin. Servisten önce kalıptan çıkarırken dikkatli olun.
Afiyetle canlar...
Pasta için;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kreması;
Süt
1 paket pasta kreması
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
2 paket kedi dili bisküvi
Ganaj için;
1 küçük paket krema (200 gram)
200 gram bitter çikolata
YAPILIŞI:
Yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpın. Şekeri ve bir kaşık sıvı yağ ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. En son un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ile karıştırın. Tahta bir kaşıkla alttan üste karıştırın. Tabanını yağlayıp un serptiğiniz kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Bu arada fırının kapağını açmayın.
Pastanızın iyice soğumasını bekleyin. Soğuyunca enine ortadan bölün.
Su, neskafe ve şekeri karıştırın. Pastanın ilk katını kalıba yerleştirin ve kalıbın kilidini tam açın.
Pasta kremasını üstündeki tarife göre hazırlayıp hindistan cevizini ekleyin ve iyice birbirine yedirin. Pastanın kenarlarına kedigillerini yerleştirin. Kremanın yarısını pastanın üstüne yayın ve ikinci katı koyup aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabında dinlendirin.
Kremayı bir sos tenceresine koyup kaynamasına izin vermeden ısıtın. Ateşden alıp küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve karıştırarak erimelerini sağlayın. Ara sıra karıştırarak soğumasını bekleyin Pastanın en üstüne bu karışımı gezdirin ve dilediğinız gibi süsleyin. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin servis edin. Servisten önce kalıptan çıkarırken dikkatli olun.
Afiyetle canlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder