MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instand maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5- 5.5 su bardağı un
İç malzemesi:
1 kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı domates-biber salçası
Üstüne:
1 yumurta sarısı
Susam-çörekotu
YAPILIŞI:
Derin bir kap içine su, süt, şeker, mahlep, sıvı yağ ve mayayı koyup karıştırın. Kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğurun. Tuz koyun. Hamur ele yapışmayacak ancak çok sert olmayacak şekilde olmalıdır.
Hamuru ne kadar iyi yoğurursanız sonuç o kadar iyi olur. Yoğurma işlemi bitince üstünü bir streçle kapatın. Hamurunuz 2 katına ulaşınca mayalanma süresi tamamdır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp avuç içinde hafifçe açın ve birbirine karıştırdığınız iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapayın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Ortasına bıçakla + şeklinde çizik atıp tepsi mayası için yarım saat kadar bekleyin. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam-çörekotu serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Ilk sıcaklığı geçince derin bir tencereye koyup üstünü bir havlu ile kapatın. Soğuyunca cam kavanoza aktarabilirsiniz.
Afiyetle canlar.....
16 Kasım 2017 Perşembe
ZEYTİNLİ POĞAÇA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Poğaçalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder