8 Kasım 2017 Çarşamba

FIRINDA KAŞARLI MANTAR

     MALZEMELER:
   1 kilo kültür mantarı
   1 tatlı kaşığı pul biber
   1 tatlı kaşığı kekik
    3 diş dövülmüş sarımsak
   Tuz
   1 yemek kaşığı tereyağ
   1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

     YAPILIŞI:
  Mantarları iyice yıkayın ve saplarını koparın. Sapını kopardığınız bölüm yukarı bakacak şekilde fırının ızgarasına yerleştirin. Baharatları karıştırın ve içlerine birer fiske koyup fırını 200 derecede çalıştırın. 5 dakika  sonra ortalarına bir miktar sarımsaktan ve nohut büyüklüğünde tereyağ koyun. Mantarlar yumuşamaya başlayınca rendelenmiş kaşarı  ortalarına bölüştürün. Fırını kapatın mevcut ısısıyla erisin.
İşte hepsi bu..Harika , muhteşem , çok lezzetli bir aperatif...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder