MALZEMELER:
1 kilo kültür mantarı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Mantarları iyice yıkayın ve saplarını koparın. Sapını kopardığınız bölüm yukarı bakacak şekilde fırının ızgarasına yerleştirin. Baharatları karıştırın ve içlerine birer fiske koyup fırını 200 derecede çalıştırın. 5 dakika sonra ortalarına bir miktar sarımsaktan ve nohut büyüklüğünde tereyağ koyun. Mantarlar yumuşamaya başlayınca rendelenmiş kaşarı ortalarına bölüştürün. Fırını kapatın mevcut ısısıyla erisin.
İşte hepsi bu..Harika , muhteşem , çok lezzetli bir aperatif...
8 Kasım 2017 Çarşamba
FIRINDA KAŞARLI MANTAR
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Fırın Yemekleri,
Mezeler
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder