MALZEMELER:
1 kilo mor havuç
1 adet şalgam turpu
1 adet kırmızı pancar
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 limon suyu
Acı sevenler için 3-4 cin biber
1 su bardağı kaya tuzu
10 litre su
YAPILIŞI:
Köftelik bulguru ılık su ile yıkayın. Yaş mayayla birlikte yoğurup şeker ilave ederek temiz bir beze sarın ve kavanozun içine atın. Havucun dışını kazıyıp uzunlamasına dilimlere ayırın. Şalgam turpunu ve kırmızı pancarı soyun dilimleyip kavanoza yerleştirin. Limon suyunu koyun ve bir miktar su içinde erittiğiniz tuzu ilave edin. Acı sevenler uçlarına çentik attığınız biberleri de ilave edin.
Kavanoza içme suyunu da ilave edip ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 3 hafta bekleyin. Bu zaman sonunda şalgam suyunuzu süzün ve mümkünse serin bir yerde saklayın.
Afiyetle,sağlıkla ve huzurla tüketin...
9 Kasım 2017 Perşembe
EV YAPIMI ŞALGAM SUYU
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Turşular
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder