9 Kasım 2017 Perşembe

EV YAPIMI ŞALGAM SUYU

     MALZEMELER:
  1 kilo mor havuç
  1 adet şalgam turpu
  1 adet kırmızı pancar
  1 su bardağı köftelik bulgur
  1 adet yaş maya
  1 yemek kaşığı toz şeker
  1 limon suyu
  Acı sevenler için 3-4 cin biber
  1 su bardağı kaya tuzu
  10 litre su

     YAPILIŞI:
Köftelik bulguru ılık su ile yıkayın. Yaş mayayla birlikte yoğurup şeker ilave ederek temiz bir beze sarın ve kavanozun içine atın. Havucun dışını kazıyıp uzunlamasına dilimlere ayırın. Şalgam turpunu ve kırmızı pancarı soyun dilimleyip kavanoza yerleştirin. Limon suyunu koyun ve bir miktar su içinde erittiğiniz tuzu ilave edin. Acı sevenler uçlarına çentik attığınız biberleri de ilave edin.
Kavanoza içme suyunu da ilave edip ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 3 hafta bekleyin.  Bu zaman sonunda şalgam suyunuzu süzün ve mümkünse serin bir yerde saklayın.
Afiyetle,sağlıkla ve huzurla tüketin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder