MALZEMELER:
4 parça kuzu incik
5-6 adet mandalina büyüklüğünde patates
2 adet havuç
10-15 adet arpacık soğan
1/3 çay bardağı arpa şehriye
Tane karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Terbiyesi için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
YAPILIŞI:
İncikleri öncelikle çok az tereyağ ile bir tavada mühürleyin ki etlerin lezzeti içinde kalsın. Faha sonra düdüklü tencereye indikleri ve üstüne 1 litre sıcak su koyun. Tane karabiber ve defne yaprağınıda ekleyerek pişirin. Bunun için zaman veremiyorum çünkü her tencerenin pişirme süresi farklı oluyor. Etleriniz pişerken havucu, arpacık soğanları ve patatesleri soyun ve havuçları birer parmak genişliğinde doğrayın.
Pişen incikleri kemiklerinden ayırın. Sebzelerle ve arpa şehriye ile birlikde tekrar tencereye koyun ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yumurtanın sarısını limonun suyu ile birlikte iyice çırpın ve azar azar inciğin suyundan ilave edin. Arpa şehriye yumuşayınca terbiyesini ve tuzunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Servis sırasında üstüne eritilmiş tereyağ ve doğranmış maydanoz serpin.
Afiyetle....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder