Eğer daha önce mayalı hamur ile bir şeyler yapmayı denediniz ve sonuç sizi mutlu etmediyse işte tam da size göre hem pamuk gibi yumuşacık, hem lezzetli, hem de bir çok tarif için kullanabileceğiniz bir reçete. Ben kalabalık bir grup için yaptım. Bu nedenle Malzemeler size fazla gelebilir. Tam ölçüsünü sizlerle paylaşıyorum. Bu malzemeden ortalama 45 poğaça çıkıyor. Siz kendi istediğiniz gibi malzeme miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1.5 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tuz
14-15 su bardağı un
İç malzemesi:
Peynir, maydanoz
Yapılışı:
Derin bir kapta tüm sıvı malzemeyi karıştırın. Unu azar azar ilave edip iyice yoğurarak özlü bir hamur yoğurun. Üstünü nemli bir bezle örtüp hamurun iki katına kadar kabarmasını bekleyin. Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp içine doğranmış maydanoz ve peynir karışımından koyup kapatın. Tepsiye dizip yarım saat kadar tepsi mayasının oluşmasını bekleyin. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam-çörekotu serpin ve 180 derecede ısıtılmış olan fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince derin bir tencereye aktarıp üstüne bir peçete örtün ve tencerenin ağzını kapatın.
Afiyetle,sağlıkla....
31 Temmuz 2017 Pazartesi
PAMUK POĞAÇA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Poğaçalar
Yer:Antalya
Arpacık Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder