Malzemeler:
6 su bardağı un
1 paket instand maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
Tepsiyi yağlamak için 1 yemek kaşığı yağ
Üstüne:
Susam - çörekotu
Yapılışı:
Derin bir yoğurma kabında 1 su bardağı ılık su, maya ve toz şekeri karıştırın. Unu ve tuzu koyup azar azar ılık su ilave ederek kek hamurundan biraz daha köyü ancak poğaça hamuru kadar da sert olmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun. Yağlanmış tepsiye boşaltın. Hamuru yoğurduğunuz kaba çok az su koyup kalan hamur ile karışmasını sağlayın. Elinizi bu suya batırıp ekmek hamurunun üstünü düzleştirin. Susam-çörekotu serpip üstünü kapatarak hamurun iki kat kabarmasını bekleyin. Bu zamanın sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca üstünü bir sofra beziyle örtün. 10 dakika dinlendirdikten sonra sizin ellerinizi benim ayaklarımı bağlasınlar. Yanında tereyağ, peynir ve çay ...
Afiyet, bal, şeker olsun..
28 Temmuz 2017 Cuma
EV USULÜ EKMEK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Ekmekler,
Hamur işleri
Yer:Antalya
Arpacık Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder