28 Temmuz 2017 Cuma

EV USULÜ EKMEK

     Malzemeler:
  6 su bardağı un
  1 paket instand maya
  1 yemek kaşığı toz şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
  Ilık su
  Tepsiyi yağlamak için 1 yemek kaşığı yağ
     Üstüne:
  Susam - çörekotu
     Yapılışı:
  Derin bir yoğurma kabında 1 su bardağı ılık su, maya ve toz şekeri  karıştırın. Unu ve tuzu koyup azar azar ılık su ilave ederek kek hamurundan biraz daha köyü ancak poğaça hamuru kadar da sert olmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun. Yağlanmış tepsiye boşaltın. Hamuru yoğurduğunuz kaba çok az su koyup kalan hamur ile karışmasını sağlayın. Elinizi bu suya batırıp ekmek hamurunun üstünü düzleştirin. Susam-çörekotu serpip üstünü kapatarak hamurun iki kat kabarmasını bekleyin. Bu zamanın sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca üstünü bir sofra beziyle örtün. 10 dakika dinlendirdikten sonra sizin ellerinizi benim ayaklarımı bağlasınlar. Yanında  tereyağ, peynir ve çay ...
Afiyet, bal, şeker olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder