Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 paket damla sakızlı muhallebi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üstüne:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağ ile 1 su bardağı unu bir kaç dakika sürekli karıştırarak kavurun. Soğuyunca tüm malzemeyi geniş bir kap içinde ele yapışmayan ve sıkınca toplanabilen bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Üstünü bir strecle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde şekillendirir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Daha önceden 160 derecede ısıtılmış olan fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğuması için yarım saat kadar bekleyin ve üstüne pudra şekeri eleyim.
21 Temmuz 2017 Cuma
DAMLA SAKIZLI KURABİYE
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kurabiyeler,
Yöresel Yemekler
Yer:Antalya
Arpacık Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder